Coğrafi İşaret

Coğrafi işaretler, bir bölgenin tarihi, kültürü ve coğrafyasıyla yoğurularak ortaya çıkan geleneksel ürünlerinin ve eşsiz değerlerinin korunması ve gelecek nesillere taşınmasının en etkili yoludur. İyi planlanan ve etkili yönetilen bir coğrafi işaret sistemi, bölgenin tarihinden süzülerek günümüze taşınan bu eşsiz değerleri korurken aynı zamanda bölgenin istihdamına, kalkınmasına, kültür ve turizmine de hayati katkılar sağlar. Bölgeye özgü olan bu geleneksel bilgi, yöresel çeşitlilik ve yerel zenginliklerden bölge halkı maksimum faydayı elde ederken tüm dünyanın da bu eşsiz lezzetleri tatmasına imkân verir. Coğrafi işaretlerin kaynağı olan bölgenin yanı sıra tüm ülkeye bu katkıları sağlamasının yolu iyi bir planlama, detaylı bir analiz, yakın işbirliği ve stratejik bir yönetimden geçer.

IPUS olarak

Coğrafi işaretlerin bir tescil belgesinin çok ötesinde ait olduğu bölgenin kaderini belirleme potansiyeline sahip stratejik bir ürün olduğu bilinciyle sadece tescil belgesi değil bir stratejik yönetim planı sunarız. Detaylı projeler ve uzun vadeli stratejilerle, yöreye özgü değerlerinizi etkili bir şekilde korurken aynı zamanda bölgenin bu değerlerden en üst düzeyde yararlanmasına yönelik yol haritaları geliştiririz.

Hedefimiz, yöresel kalkınmanın etkili ve sürdürülebilir bir aracı olduğuna inandığımız coğrafi işaretlerin doğru tescil ve etkili korunmasının yanı sıra üretim ve pazarlama araçlarını da geliştirerek bu eşsiz değerlerden bölgenin ve ülkenin maksimum fayda elde etmesine destek vermektir.

Hizmetlerimiz

  • Coğrafi işaret portföyü tespit ve analizi
  • Ürün özeliklerinin araştırma, tespit ve analizi
  • Coğrafi işaret stratejilerinin belirlenmesi
  • Coğrafi işaret başvuru ve tescil dosyalarının hazırlanması
  • Coğrafi işaret denetimi araç ve stratejilerinin belirlenmesi
  • Coğrafi işaret yönetimi sisteminin geliştirilmesi
  • Piyasa denetimi ve coğrafi işaret yönetiminden danışmanlık

Hizmetlerimiz

earth-grid

Coğrafi işaret portföyü tespit ve analizi

earth-grid

Ürün özeliklerinin araştırma, tespit ve analizi

earth-grid

Coğrafi işaret stratejilerinin belirlenmesi

earth-grid

Coğrafi işaret yönetimi sisteminin geliştirilmesi

earth-grid

Coğrafi işaret denetimi araç ve tratejilerinin belirlenmesi

earth-grid

Coğrafi işaret başvuru ve tescil dosyalarının hazırlanması

earth-grid

Piyasa denetimi ve coğrafi işaret yönetiminden danışmanlık