Patent / Faydalı Model

Günümüz işletmelerine piyasada rekabet avantajı sağlayan en değerli varlıklar, yaratıcı fikirler, yenilikçi ürünler ve buluşlardır. Bu değerleri korumanın en etkili yöntemi patent ya da faydalı modelle tescil ettirmektir. Stratejik bir vizyonla geliştirilmiş etkili bir patent koruması, rekabet avantajının yanı sıra ticari fırsatları da geliştirecek, lisans gelirlerinin yanı sıra yeni ortaklıklar ve yeni yatırımlara zemin hazırlayacaktır.

Patent sahibi, buluşunun başkaları tarafından üretilmesi, pazarlanması, ithalatı, ihracatı ya da başka yollarla haksız kullanımını engelleme hakkına sahiptir.

IPUS olarak

Yeniliğe yaptığınız yatırımlardan etkili şekilde yararlanmanın yolunun bir patent başvurusu yapmaktan çok daha fazlası olduğuna inanıyoruz.

Hedefimiz, ortaya çıkardığınız yenilikleri en etkili yöntemlerle koruyarak en verimli şekilde kullanmanızı sağlamaktır. Deneyimli uzmanlarımızla buluşlarınızı sizinle birlikte analiz eder, en etkili koruma yöntemlerini birlikte tespit ederek uygulamaya koyarız. Etkili korumanın yanı sıra yeniliklerinizden maksimum faydayı elde etmeniz için tescil sonrası süreçte yakın bir şekilde çalışmaya  devam ederiz.

Hizmetlerimiz

  • Yenilik ve tekniğin bilinen durumu araştırması
  • Patentlenebilirlik analizi
  • Patent / Faydalı Model başvuru dosyasının hazırlanması
  • Patent izleme, yayınların takibi ve itiraz
  • İtiraz işlemleri, itiraz dosyalarının hazırlanması
  • Yenileme işlemleri, yıllık ücretlerin takibi
  • Portföy analizi

Hizmetlerimiz

certificate

Yenilik ve tekniğin bilinen durumu araştırması

certificate

Patent/FM başvuru dosyasının hazırlanması

certificate

Patent izleme, yayınların takibi ve itiraz

certificate

İtiraz işlemleri, itiraz dosyalarının hazırlanması

certificate

Yenileme, yıllık ücretlerin takibinin yapılması

certificate

Portföy analizi

certificate

Patentlenebilirlik analizi